13006580_613479252143660_3621417820269138022_nSkrzydełka w miodzie, babeczki z tuńczykiem czy tortille z łososiem…To tylko niektóre ze specjalności gospodyń z gminy Piaski.

Wczoraj w Gardzienicach panie z Kół Gospodyń Wiejskich z całej gminy prześcigały się w kulinarnych wyczynach.

-Hitem była kolorowa, pyszna sałatka z selera naciowego, kurczaka i żurawiny. A to wszystko posypane prażonymi pestkami słonecznika – relacjonuje Jadwiga Winiarczyk, sołtys Gardzienic Drugich.

Inicjator Warsztatów Kulinarnych to Koło Gospodyń Wiejskich z Gardzienic.

Wśród zaproszonych gości była Danuta Dziubińska, kierownik Zespołu Doradztwa Rolniczego w Piaskach Lubelskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego i Barbara Łukaszuk z Zespołu Doradztwa Rolniczego w Bełżycach.

-Tematem przewodnim były dania komunijne i na grilla. Nie było rywalizacji, tylko świetna zabawa i dzielenie się ciekawymi przepisami, zakończone oczywiście wspólną degustacją – mówi Jadwiga Winiarczyk.

Warsztaty odbyły się w gardzienickiej świetlicy i trwały od 10.00 do 15.00. Następna podobna impreza planowana jest jesienią.

http://lsw24.pl/wp-content/uploads/2016/04/13015290_613479188810333_4149908417694753270_n.jpghttp://lsw24.pl/wp-content/uploads/2016/04/13015290_613479188810333_4149908417694753270_n-300x300.jpgD.C.AKTUALNOŚCIKulinariagardzienice,Gmina Piaski,Jadwiga Winiarczyk,Warsztaty Kulinarne
Skrzydełka w miodzie, babeczki z tuńczykiem czy tortille z łososiem...To tylko niektóre ze specjalności gospodyń z gminy Piaski. Wczoraj w Gardzienicach panie z Kół Gospodyń Wiejskich z całej gminy prześcigały się w kulinarnych wyczynach. -Hitem była kolorowa, pyszna sałatka z selera naciowego, kurczaka i żurawiny. A to wszystko posypane prażonymi pestkami...