W czwartek w świdnickim hotelu Lachówka odbyła się konferencja z udziałem Wicemarszałka Województwa Lubelskiego Krzysztofa Grabczuka „SMAKUJ LUBELSKIE”. Moderatorem spotkania była znana prezenterka telewizyjna Dorota Gardias.
Można było dowiedzieć się jak promować produkty, jak wspierać lokalnych producentów i dlaczego warto tworzyć szlaki kulinarne. W konferencji uczestniczyli zainteresowani mieszkańcy powiatu, jak również przedstawiciele lokalnych władz, Powiat Świdnicki reprezentowali wicestarosta świdnicki Waldemar Białowąs, a także Członek Zarządu Powiatu Leszek Czechowski.

Dodatkowymi atrakcjami imprezy była degustacja takich przysmaków jak bigos z buraków oraz konkurs z nagrodą w postaci przelotu balonem.

Cykl spotkań rozpoczął Świdnik, kolejne odbyło się w Niemcach, a przed nami jeszcze „Smakuj Lubelskie” w Lubartowie (30 sierpnia) i w Łęcznej (31 sierpnia).

http://lsw24.pl/wp-content/uploads/2018/08/39976842_10210018384014786_5805678620248637440_n.jpghttp://lsw24.pl/wp-content/uploads/2018/08/39976842_10210018384014786_5805678620248637440_n-300x300.jpgD.C.AKTUALNOŚCIKulinariaDorota Gardias,Krzysztof Grabczuk,produkty regionalne,Smakuj Lubelskie
W czwartek w świdnickim hotelu Lachówka odbyła się konferencja z udziałem Wicemarszałka Województwa Lubelskiego Krzysztofa Grabczuka 'SMAKUJ LUBELSKIE'. Moderatorem spotkania była znana prezenterka telewizyjna Dorota Gardias. Można było dowiedzieć się jak promować produkty, jak wspierać lokalnych producentów i dlaczego warto tworzyć szlaki kulinarne. W konferencji uczestniczyli zainteresowani mieszkańcy powiatu, jak...